VÁLLALAT LÉTESÍTŐK-ÁTVÁSÁRLÓK

Mint üzlettulajdonos és nem mint alkalmazott kivánja folytatni a tévékenységét?

Erre két lehetősége van :

Egy vállalat létrehozása vagy egy üzlet felvásárlása.Vállalkozás létrehozása: van egy elképzelése amit meg szeretne valósítani. Ez esetben szigorúan be kell tartani a következő lépéseket.

1. LÉPÉS: ÖNÉRTEKELÉS

Elkészíteni egy személyes értékelést az erős és a gyenge oldalakról.
Felmérni a rendelkezésre álló pénzeszközöket.

2. LÉPÉS: PIACKUTATÁS

A tevékenység kiválasztása után alaposan tanulmányozni kell az érdekelt iparágat, annak a fejlődését, a versenyfeltételeit, a jelenlegi szabályozásait és annak hatását ; továbbá a vállalat területi elhelyezkedésén : kik a közvetlen versenytársak, milyenek az alkalmazott árak és a helyi közösségek összetétele stb ...

3. LÉPÉS: ELŐREJELZÉSEK

Az adatok öszegyűjtésének köszönhetően, egy könyvelő ezen részletek, valamint a vállalkozó személyes helyzetének a figyelembevételével egy becslést készíthet.
Figyelem, érdeklődjön : ez lehet egy fizetős vagy ingyenes becslés (bizonyos feltételek mellett).

4. LÉPÉS: A BANKI LEHETŐSÉGEK

A legtöbben banki hitelre szorulnak. Nagy pontossággal be kell mutatni egy üzleti tervet. Ez a legdöntőbb szakasz.

5. LÉPÉS: A VÁLLALAT ALAPÍTÁS KÖVETELMÉNYEI

Megkapta a vállalkozói tevékenységhez nélkülözhetetlen “kulcsot” … utolsó lépés: nyilvántartási bejegyzés az illetékes szervezeteknél.

ÜZLET VAGY CÉGÉRTÉK FELVÁSÁRLÁSAEz egy üzleti megoldás lehet, ha a meglévő ügyfelekkel, a hírnévvel és egy olyan csapattal kezdünk, amelyik ismeri a vállalat működését.

Ez a lehetőség főleg azokra a jelöltekre érvényes, akik rendelkeznek vezetői képességgel.
Ez a folyamat hosszabb és bonyolultabb, mint a cég létrehozása.

Szükséges a számlák, a vállalat felépitésének valamint a szerződés előtti megállapodások megkötésének részletes elemzése (különösen a titoktartási kötelezettség, vagy NDA), ahhoz, hogy létrejöhessen a végleges megállapodás.